Egy lépéssel közelebb Petőfihez

Egy lépéssel közelebb Petőfihez

2022. március 15.
#Petőfi 200 #Petőfi 200 Programiroda #együttműködés #Petőfi 200 megjelenés

A Petőfi-bicentenárium előtt tisztelegve izgalmas együttműködést indítottunk a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel, amely során 2022. március 15-étől nagy költőnkhöz kapcsolódó „titkok” jelennek meg az alkalmazásban az emlékév teljes időszaka alatt.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. saját és partnereinek biztosított mobiljegy alkalmazásai nem ismeretlenek a tömegközlekedést igénybe vevők számára; az önálló fejlesztésű rendszert fővárosi és vidéki közlekedési társaságok, szolgáltatók egyaránt használják.

Az együttműködés elsődleges célja az, hogy a Petőfiről és a reformkorról szóló edukációnkat széles körben ismerje meg a nagyközönség, és hétköznapi, egyszerű szituációkban is találkozzanak a Petőfiről szóló történetmeséléssel, figyelemfelhívással. Az applikációban a bérlet- és jegyvalidálás során látható nézőképek mindegyikén megjelenik a petofi.hu is, hiszen oldalunkon olyan történeteket ismerhetnek meg a látogatók, amelyek révén rámutatunk a korszakot meghatározó személyes kapcsolatokra, dinamikákra. Megjelent írásainkkal érthetőbbé válnak a reformkor összefüggései, Petőfi és a korszak nagyjainak döntései, érdekei, kapcsolódási pontjai, hiszen a reformkor egészét hihetetlen történetek, véletlenek, személyes konfliktusok és meghatározó szerelmek tarkítják.

-
X


A mobilapplikáción megvásárolt jegyeket és bérleteket ellenőrzés során be kell mutatni a metróbejáratoknál, felszálláskor a járművezetőnek, vagy utazás során az ellenőröknek. Az igazolás többnyire egy QR-kód beolvasásával történik, de a metróvonalakon a metrómegálló kiválasztásával is lehetőség van a mobiljegy érvényességét igazolni. Érvényes jeggyel vagy bérlettel rendelkezők a kód beolvasását vagy a metrómegálló kiválasztását követően egy kis animációt – „titkot” – látnak.

Az együttműködés során több animációcsomaggal készülünk. Az első ötven darab titkot tartalmazó megjelenést március idusától láthatják az alkalmazásban a tömegközlekedési járművekkel utazó felhasználók.

A titkokat a rendszer véletlenszerűen jeleníti majd meg. A Petőfi-animációk felbukkanása várható bárhol az országban, ahol az alkalmazást jegyvásárlásra lehet használni.