Fejenagy, a westernhős

Fejenagy, a westernhős

2022. szeptember 04.

A Talpig magyar friss epizódjában buszra szállunk Petőfivel, először az alföldi vadnyugat felé vesszük az irányt, utolsó úticélunk pedig Miskolc, ahol megismerkedünk a falu rosszával is. Podcastajánló.

A 13. epizód tartalmából: 

Western lesz Petőfi Sándor briliáns humorral megírt eposzparódiájából, A helység kalapácsából. A tévéfilm rendezője, Dombrovszky Linda mesél a szokatlan adaptációról.

Útnak indult a Petőfi-busz, amin utazókiállítást rendeztek be a Petőfi Irodalmi Múzeum munkatársai. A busz belsejében látható gyűjtemény élményszerűen mutatja be a költő életművét, életútját. Tárlatvezetőnk: Sóki Diána kurátor.

A falu rossza című népszínművet is műsorára tűzi az új évadban a Miskolci Nemzeti Színház. Az 1874-es irodalmi pályázaton nyertes Tóth Ede-darabról Béres Attila színházigazgató mesél.

A podcast legfrissebb epizódja az alábbi linkre kattintva indul:

TALPIG MAGYAR - ahogy a reformkor nyomot hagy. A Petőfi-emlékév hivatalos műsorában vasárnaponként betekintünk a reformkor kulisszái mögé: megelevenednek a korszak emblematikus figurái, megismerjük a korabeli hétköznapokat, és ízelítőt kapunk a Kárpát-medence bicentenáriumi programjaiból. Műsorvezető: Rédl Ádám.