János vitéz színcert az Akváriumban

János vitéz színcert az Akváriumban

2022. november 10.

Három elismert alkotóművész adaptációjában hangzik el a költőfejedelem Petőfi Sándor egyik kiemelkedő műve, a János vitéz

A színcert műfaj a színház és koncert keveredésére utal, Petőfi örökbecsű műve hol prózában, hol énekelve jelenik meg, olyan különleges ütőhangszerek kíséretével, mint például a handpan, a steel drum, a waterphone, a kalimba vagy a berimbau, amiket egy looperen keresztül élőben, több sávra rögzítve játszik fel Kornél, így állítva elő akár nagyzenekari hangzást. A zenén keresztül a trió elrepíti a hallgatót egészen Tündérországig.

-
X
 

A három meghívott alkotóművész: Mogyoró Kornél a Kult 50 Tagja, többszörös Magyarország legjobb ütőhangszerese díjas, ütőhangszeres, zeneszerző; Tarján Veronika a Fonogram díjas Veronaki zenekar énekese, frontembere; Orosz Ákos Junior Prima, Soós Imre- és Kaszás Attila-díjas színész, szövegíró, dalszerző, a Vígszínház társulatának tagja. 

Facebook-esemény

Jegyvásárlás

Az Esemény a Petőfi 200 Emlékév keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre, melyről részletek a www.nka.hu weboldalon olvashatóak.