Apropó Petőfi

Apropó Petőfi

2022. szeptember 20.

A költészet szeretete, előadóművészeti véna és csipetnyi bátorság – mindössze erre van szüksége annak, aki szeretné megmérettetni magát az Apropó Petőfi című slam poetry versenyen Noszvajon. Figyelem: még ér a nevezés! 

A Magyar Közösségépítők Értékszövetsége Egyesület nemrégen közzétett egy felhívást Juniorok a kultúrházakban címmel, azzal a céllal, hogy minél több közösségi színtér hozzon létre olyan programokat, melyek a fiatalokat is bevonzzák a kultúrházakba. Ekkor gondolta úgy a noszvaji közművelődési intézet, az Integrált Közösségi Szolgáltató Tér, hogy nagy fába vágja a fejszéjét és slam poetry versenyt hirdet meg. Az ötletelés és az előremutató beszélgetés elindult a főszervező, Czinkéné Szűcs Krisztina és Madarász Réka, az egri önkormányzat ifjúsági ügyekért felelős munkatársa, valamint az Eszterházy Egyetem irodalmi körének tagja, Gajda Gábor Attila között. A slam poetry, mely színpadi elemekkel tarkított, egyfajta modern költészeti stílus, elterjedt és kedvelt a fiatalok között, ezért döntöttek emellett a szervezők.

A versenyzőknek három perce van a meggyőzésre, megnevettetésre, szórakoztatásra, vagy épp az elgondolkodtatásra. A slam poetry témájának Petőfi Sándor költészetéből kell merítkeznie, de nemcsak versei, költeményei mentén, hanem a bátor vállalkozók ihletet meríthetnek a költő életéből, munkásságából és gondolatiságából is. A verseny során a „kalapból” véletlenszerű névhúzással, spontán alalul ki a fellépők sorrendje, ahogyan a zsűritagokról is csak a helyszínen fog a lepel lehullani. A verseny előtt Bárány Bence és Mészáros Péter slammerek közös showcase műsora melegíti be a közönséget és a várakozó versenyzőket, akik legújabb produkciójukat mutatják majd be.

-
X

Noszvajon évtizedek óta léteznek gyümölcsöző együttműködések, melyet jól bizonyított ez a rendezvény is, hiszen két vállalkozás az első percben a verseny mellé állt. A noszvaji De la Motte kastély a rendezvény helyszínét, a Tündérkert Hotel pedig az értékes díjakat biztosítja.

A versenyre előzetes jelentkezés szükséges, melyet az IKSZT Noszvaj e-mail-címére küldött levélben várnak a szervezők: iksztnoszvaj@gmail.com.

Határidő: 2022. szeptember 25., 8.00

Mindenkit szeretettel várnak, nemcsak versenyzőként, de érdeklődőként, szórakozásra, kikapcsolódásra vágyóként a közönség soraiba is!