INGYENES KONCERTEK AZ AKVÁRIUM TERASZÁN

INGYENES KONCERTEK AZ AKVÁRIUM TERASZÁN

2022. szeptember 19.

A Petőfi-emlékév keretében és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásának köszönhetően nem mindennapi zenei csemegék kapnak helyet az Akvárium Klub teraszán. 2022. április 19-től szeptember 28-ig hazánk legismertebb és legkülönlegesebb előadóinak akusztikus koncertjeivel, valamint legmenőbb DJ-inek szettjeivel vár minden zenerajongót az Akvárium Petőfi 200 Terasz.

Egy fárasztó munkanap után kiváló választás az „Akva Terasz”, ahol amellett, hogy összejöhetünk a barátainkkal, vagy eltölthetünk egy randit kedvesünkkel, igazán különleges zenei aláfestéssel is töltődhetünk. Az Akvárium Klub kiemelten fontosnak tartja, hogy a közönség az ismert hazai előadók mellett feltörekvő tehetségekkel is találkozhasson, melyre kiváló lehetőség egy akusztikus koncert az Akvárium Petőfi 200 Teraszon. Az már csak hab a tortán, hogy a zenei produkciók közben akár Petőfi Sándor verssorait is olvasgathatjuk. A koncertek ingyenesek, és az események a Petőfi 200 Emlékév keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jönnek létre, melyről részletek a www.nka.hu weboldalon olvashatóak.

-
X

A Beszélgetések Sheryl Suttonnal egy valós alapokon nyugvó, de fiktív párbeszéd. Pilinszky 1971-ben látta Párizsban a Robert Wilson rendezte színházi előadást, A süket pillantását, amelynek főszerepét Sheryl Sutton játszotta. Pilinszky barátságot kötött a színésznővel, aki tüdőgyulladása idején Párizsban több napig ápolta őt. A betegség alatt folytatott beszélgetéseik adják a könyv anyagát. A könyv formája ugyan a szerző és Sheryl közötti párbeszéd, azonban az utóbbi is Pilinszky hangján szólal meg, s a költő más írásaiban kifejtett gondolatainak is gyakran hangot ad, illetve sokszor ő provokálja kérdéseivel, hogy nézeteit részletezze és értelmezze. A mű alcíme (Egy párbeszéd regénye) érezteti ezt a kettősséget, hiszen két műfajtípust idéz meg egyszerre, a dialógust és a regényt.

Erre a különlegességre figyelt fel Visky András rendező, amikor felkérte Hámori Gabriellát és Vecsei H. Miklóst, hogy finom zenei kíséret mellett, szinte meditatív gondolatoknak is helyet adva olvassák fel a művet, valamint Visky Ábel filmrendezőt, hogy a szavakon túli világot egy fekete-fehér némafilmmel erősítse. A bő 60 perces előadás Pilinszkyn és Sherylen túl, a szerelembe olykor átnyúló barátságok emlékét is őrzik, és újra hitet adnak egy olyan művészeszményhez, amiben a színház, akárcsak két ember kapcsolata, új, régóta elfelejtettnek hitt dimenziókat nyithat meg.

Facebook-esemény

-
X

Áron András ‘Apey’ neve kevesek számára cseng ismeretlenül (LAZARVS, Apey & the Pea, Trillion, ex-Neck Sprain, ex-Grand Mexican Warlock), első önálló albuma, a 2010-ben megjelent Feathers, Black Flowers, amely a gyermekkorát tükrözi. Az album megjelenése óta Andris 2016 májusában mutatta be új lemezét, a Foxest. Az albumon tizenegy dal kapott helyet, melyeket személyes érzései, alvászavara és belső problémái ihlettek. A lemez megjelenése után belföldi turnéra indult az Anna and the Barbieszal. 2017-ben megjelent harmadik nagylemeze a Stranger, amely a legsikeresebb lemeze lett. 2018-ban a Margaret Islanddel turnézott, és nyáron fellépett Magyarország legnagyobb fesztiváljain. 2018 szeptemberében meghívást kapott a Lollapalooza fesztiválra Berlinbe. 2019-ben fellépett Groningenben a Eurosonic showcase fesztiválon. 2019 februárjában kiemelkedő dalszerzői teljesítményeiért, sokoldalú hangzásvilágáért díjazta az Artisjus az év junior dalszerzőjeként. „Kevés olyan sokoldalú dalszerző szaladgál a világban, aki egyszerre több műfajban, önazonosan, egyedi saját hanggal és hiteles üzenettel megállja a helyét. Áron András dalaiból árad az a fajta erőlködésmentes attitűd, ami segít elhinni: zenei mondanivalója egyetemes, dalszövegei mélyről merítenek, de mégis egyszerűséget hordoznak. Legfőbb erénye a tiszteletreméltó és inspiráló bátorság, a kompromisszumok nélküli művészi hang, az őszinteség önmagáról és világnézetéről.” 2020 őszén jelent meg negyedik nagylemeze, a Book of Changes.

Facebook-esemény

-
X

Menni és felfedezni. Ennek fényében indult Bozoky Felicia Lili énekes-dalszerzőnő egyszemélyes projektje, az I Am Soyuz. Különleges hangszereivel – ukulelével, gitárral, melodikával, omnichorddal, bendzsóval és pocket pianóval – alkotja zenéjét, ami a space pop, az akusztikus és szintis hangzás fúziója. 
A nem mindennapi élményeiből inspirálódva írja dalait. Tévedt már el Las Vegasban, hippiskedett Gotlandon, aludt már egy istállóban az Északi-sarkvidéken, kempingezett a nevadai sivatagban a Burning Man Fesztiválon, legutóbb pedig végigszelte biciklivel Európát. 
Koncertjein a dalai mellett a vicces, meglepő és kalandos történeteiből is szemezget nektek párat.

Facebook-esemény