„Egy hónapja izgulok, hogy ez a nap el fog jönni”

„Egy hónapja izgulok, hogy ez a nap el fog jönni”

2022. szeptember 14.

Petőfi A helység kalapácsa című művét hamarosan tévéfilmként láthatja a nagyérdemű. Ember Márkot, aki Csepü Palkó szerepét játssza, egy forgatáson csíptük el. 

A Tordasi Westernfaluban forgatták A helység kalapácsa című eposz paródiáját. Az újragondolt történet tele van izgalmas és vagány elemekkel, ugyanakkor hagyománytisztelő is, hiszen minden karakter az eredeti szöveg nyelvén szólal meg.  
Ember Márk, Csepü Palkó bőrébe bújva, igazi westernhősként köszön majd vissza a képernyőről. A fiatal színész elárulta, hogy az utolsó forgatási napok egyike azért is különleges számára, mert ezen a napon vették fel Csepü Palkó énekét és táncát. Nem tartja magát jó táncosnak, mégis sorra megtalálják a zenés, táncos szerepek. „Egy hónappal ezelőtt volt az első táncpróbám, és azóta izgulok, hogy ez a nap el fog jönni” – vallotta be a színész, aki nagyon boldog, hogy részese lehet a filmnek.  
Az egyetemi évek alatt, színpadon találkoztam már A helység kalapácsával. Ebben a filmben az az igazi élmény számomra, hogy csibészesen nyúltunk a szöveghez” – mondta a kölyökképű művész, aki elárult egy kulisszatitkot is: kackiás bajuszát a szerep kedvéért növesztette meg.