Iskolák, pedagógusok figyelmébe!

Iskolák, pedagógusok figyelmébe!

2022. szeptember 06.

Az NKA Petőfi 200 Ideiglenes Kollégium a mai napon pontosította a csoportos diákutak megvalósítását célzó felhívását, és szeptember 27. éjfélig meghosszabbította annak beadási határidejét.

A Petőfi 200 Program célja, hogy Petőfi Sándor életművét és életútját, illetve korát bemutató, az emlékév keretében megvalósuló kezdeményezéseket és megújuló közgyűjteményi tartalmakat, a gyűjteményekben őrzött forrásokat, kulturális kincseket bemutassa, elérhetővé és látogathatóvá tegye a nagyközönség számára. A Petőfi 200 Ideiglenes Kollégium pályázata arra kínál lehetőséget, hogy az 5−12. évfolyamos diákok a Petőfi-emlékév legígéretesebb kiállításait, valamint a reformkorhoz és Petőfi személyéhez kapcsolódó kultuszhelyeket szervezett utak keretében, ingyenesen tekintsék meg.

Pályázatot benyújtani az alábbi két témakörben lehet:

1. Pályázati cél: Tanulmányi kirándulások megvalósítása magyarországi 5−12. évfolyamos diákok számára a Petőfi-emlékévben.

E pályázat célja, hogy magyarországi oktatási intézmények diákjai ingyenes, szervezett, csoportos tanulmányi kirándulások keretében fedezhessék fel a Petőfi Sándor-emlékév legígéretesebb kiállításait és a Petőfi-kultuszhelyeket.

2. Pályázati cél: Tanulmányi kirándulások megvalósítása magyarországi, hátrányos helyzetű járások oktatási intézményeiben tanuló 5−12. évfolyamos fiatalok számára a Petőfi-emlékévben.

E pályázat célja, hogy a kedvezményezett járások besorolásáról szóló 290/2014. (XI. 26.) Korm. rendelet 2. sz. mellékletének H oszlopában felsorolt járásokban található magyarországi vidéki oktatási intézmények diákjai ingyenes, szervezett 1-3 nap időtartamú, csoportos diákutak keretei között fedezhessék fel a Petőfi Sándor-emlékév legígéretesebb kiállításait és a Petőfi-kultuszhelyeket.

A pályázathoz kapcsolódó Programválasztó táblázat a mai nappal bővült a Támogatás kalkulátor munkalappal. A pályázathoz a programválasztó táblázat mindkét munkalapját (Programválasztó és Támogatás kalkulátor) mellékelni kell.

A módosításokról, valamint a frissített táblázat használati útmutatójáról az alábbi linkre kattintva olvashat:

NKA közlemény