INGYENES KONCERTEK AZ AKVÁRIUM TERASZÁN

INGYENES KONCERTEK AZ AKVÁRIUM TERASZÁN

2022. augusztus 08.

A Petőfi-emlékév keretében és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásának köszönhetően nem mindennapi zenei csemegék kapnak helyet az Akvárium Klub teraszán. 2022. április 19-től szeptember 28-ig hazánk legismertebb és legkülönlegesebb előadóinak akusztikus koncertjeivel, valamint legmenőbb DJ-inek szettjeivel vár minden zenerajongót az Akvárium Petőfi 200 Terasz.

Egy fárasztó munkanap után kiváló választás az „Akva Terasz”, ahol amellett, hogy összejöhetünk a barátainkkal, vagy eltölthetünk egy randit kedvesünkkel, igazán különleges zenei aláfestéssel is töltődhetünk. Az Akvárium Klub kiemelten fontosnak tartja, hogy a közönség az ismert hazai előadók mellett feltörekvő tehetségekkel is találkozhasson, melyre kiváló lehetőség egy akusztikus koncert az Akvárium Petőfi 200 Teraszon. Az már csak hab a tortán, hogy a zenei produkciók közben akár Petőfi Sándor verssorait is olvasgathatjuk. A koncertek ingyenesek, és az események a Petőfi 200 Emlékév keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jönnek létre, melyről részletek a www.nka.hu  weboldalon olvashatóak. 

-
X

Evés, ivás, duhajkodás, szerelem és sírva vigadás. 

A Bohemian Betyars 2009-es működése óta nemcsak ország-, de világszerte belopta magát egy tekintélyes méretű közönség szívébe speed-folk-freak-punkos, magával ragadó, energikus formációjával. A koncertjeik közvetlen, ösztönből áradó, életigenlő hangulata felszabadítja a közönség érzelmeit, az ember zsigerébe hatol, és minden lábat táncra bír. 

Különleges hangzásukkal hitelesen képviselik a hazai keserédes szemlélet unikumát, zenéjükben egyedi, saját ízlésükre formálják a magyar, balkán és cigány népzenét a punk, ska és még megannyi stílus találkozásával. 

Kezdetekben igazi csavargók módjára járták körül utcazenélve Európát, mára a hazai és európai klubok és fesztiválok visszajáró vendégei, de megjárták már Kínát, Japánt, Dél-Koreát és az Egyesült Államokat is. Kalandvágyuk továbbra is hajtja őket előre, hogy a világ minden pontjára eljussanak, és zenéjükkel megmozgassák az ember testét-lelkét egyaránt, bármerre is járjanak. 

Legyen utcán, klubban vagy fesztiválon a Bohemian Betyars örömzenéje, magával ragadó ritmusai kizökkentenek a hétköznapokból, és beledobnak az önkívület mélyvizébe, pont úgy, ahogy ezt kitervelték. 

Facebook-esemény

-
X

A Napfonat energikus, női cappella együttes, ami ütős hangszerekkel teljesedik ki. Öt szabad hang összefonódása, ami együtt valami többet alkot. A Napfonat a magyar és más népek kultúrájának közös zenei magjához nyúl le, ebben keresi a választ ősi kérdéseire. Polifonikus egységük néha kórusra emlékeztető erővel szól, máskor egy-egy lágy egyéni hang lép előtérbe. Ötük harmóniáját elemi ritmus kíséri. A Napfonat dalainak vibráló sokszínűsége az öt énekesnő hátteréből fakad. 

Külön-külön is izgalmas zenei világokat, kultúrákat képviselnek Felvidéktől Oroszországig, a poptól a kísérletező jazzig. Saját szerzeményeket, magyar és más kultúrák népdalait dolgozzák fel polifonikus hangzásba öltöztetve. 

Meghódították a magyar világzenei színpadokat, meghívott vendégei voltak Palya Bea telt házas koncertjének az Akváriumban, és a Hangfoglaló 2020-as nyertesei közé is bekerültek. Első lemezük, a Szól a Világ 2021 májusában jelent meg. 

A Napfonat 2018 tavaszán alakult, tagjai: Farkas Kriszti (Volkova), Szalay Heni, Szarka Anita, Tóth Eszter és Tóth Orsi. 

Facebook-esemény