INGYENES KONCERTEK AZ AKVÁRIUM TERASZÁN

INGYENES KONCERTEK AZ AKVÁRIUM TERASZÁN

2022. augusztus 9.

A Petőfi-emlékév keretében és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásának köszönhetően nem mindennapi zenei csemegék kapnak helyet az Akvárium Klub teraszán. 2022. április 19-től szeptember 28-ig hazánk legismertebb és legkülönlegesebb előadóinak akusztikus koncertjeivel, valamint legmenőbb DJ-inek szettjeivel vár minden zenerajongót az Akvárium Petőfi 200 Terasz.

Egy fárasztó munkanap után kiváló választás az „Akva Terasz”, ahol amellett, hogy összejöhetünk a barátainkkal, vagy eltölthetünk egy randit kedvesünkkel, igazán különleges zenei aláfestéssel is töltődhetünk. Az Akvárium Klub kiemelten fontosnak tartja, hogy a közönség az ismert hazai előadók mellett feltörekvő tehetségekkel is találkozhasson, melyre kiváló lehetőség egy akusztikus koncert az Akvárium Petőfi 200 Teraszon. Az már csak hab a tortán, hogy a zenei produkciók közben akár Petőfi Sándor verssorait is olvasgathatjuk. A koncertek ingyenesek, és az események a Petőfi 200 Emlékév keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jönnek létre, melyről részletek a www.nka.hu  weboldalon olvashatóak. 

-

Szivák Zsolt neve 2013-ban vésődött be a zeneiparba, amikor a Cloud 9+ első dala, a Supernova berobbant a köztudatba. A négytagú együttes azóta folyamatosan újabb és újabb pörgős számokat dob a piacra és állandó fellépője a hazai fesztiváloknak és buliknak. 

A zenész azonban időről időre levetkőzi a frontember szerepet, és egy gitárral a vállán ad akusztikus koncerteket. Az akusztikus estek bensőséges, családias hangulatban telnek, amelyeken az énekes a Cloud-repertoáron kívül régebbi, saját szerzésű számait és korábban nem játszott feldolgozásokat is megelevenít a színpadon. 

Facebook-esemény

-

Az Elefánt zenekar eredetileg duó formáció volt, Szendrői Csaba és Tóth András alapította. Bár még a kezdeti, szombathelyi időkben is volt, hogy otthoni zenésztársak/barátok segítették őket, 2012-ig főként ketten írták a dalokat. A Kodály method kapcsán állt össze a mai formájában ismert zenekar. Már jó pár Elefánt zenekari év a hátuk mögött volt, amikor felmerült, hogy ketten is zenélhetnének újra. 

A Felefánt leginkább kedvelt Elefánt dalokat játszik, minimális hangszereléssel, gitár-ének, esetleg dobgép köntösben tálalva, a pillanat szülte hangulattöredékekkel megspékelve. Ezek mellett időnként előkerül egy-egy kiadatlan dal, egy-két feldolgozás is és Csabi köteteiben szereplő művek is. 

A közvetlen és családias hangulat mellett improvizatívabb és spontánabb, ami a Szendrői-Tóth féle zenélésre már az elején is jellemző volt. Rengeteget játszanak egymás mellett, szavak nélkül is érzik egymást. Ezeken a koncerteken bármikor történhet valami váratlan zenei impulzus, általában sodródnak is ezzel, ettől válik bensőségessé, természetessé, intimmé, váratlanná, így a közönség számára is felszabadítóvá. 

Facebook-esemény