Új csatorna indul Magyar Kultúra Podcastok néven

Új csatorna indul Magyar Kultúra Podcastok néven

2022. június 30.

Magyar Kultúra néven új podcastcsatornát indít a Petőfi Media Group a Petőfi Kulturális Ügynökség közreműködésével. A csatorna két podcastsorozattal indul, melyet továbbiak követnek majd.

Mi lenne, ha… címmel elindult a Kultúra.hu podcastsorozata.

Semmiben sem nyilvánul meg olyan világosan az emberek jelleme, mint a játékban

 – mondja Tolsztoj egyik figurája a Feltámadás című regényben. A Kultúra.hu podcastjában ismert művészeknek olyan kérdéseket teszünk fel, amelyek néha furcsák, néha meghökkentőek, néha pedig annyira kézenfekvőek, hogy korábban pont ezért nem jutott eszünkbe megkérdezni tőlük.A Mi lenne, ha… nem csupán játék a lehetőségekkel, de különleges, a szokásos interjúkhoz képest személyesebb helyzet. A podcast június 29-én debütált a Magyar Kultúra Podcastok csatornán. Az első vendég Rudolf Péter színművész, rendező, a Vígszínház igazgatója. Őt követi Balázs János zongoraművész és sokan mások.

-
X

Talpig magyar – Ahogy a reformkor nyomot hagy a Petőfi-emlékévhez kapcsolódóan és alcíméhez híven a reformkor nagy alakjait mutatja be abból a szempontból, hogyan hatnak 21. századi mindennapjainkra. Emellett az emlékévhez kapcsolódó programokról, eseményekről is beszámol. A Petőfi Rádióban vasárnap délutánonként hallható műsorban olyan vendégekkel beszélget Redl Ádám műsorvezető, mint Lackfi János költő, Háy János és Cserna-Szabó András író, Bíró Lajos séf, Kiss Ferenc zenész-műgyűjtő, Berettyán Nándor színművész, a Petőfi-film főszereplője, de esik szó egyebek mellett a Petőfi Sándor Az apostol című műve alapján készült képregényről is.

A podcastváltozatban az első három adás már elérhető, a további epizódok vasárnaponként kerülnek fel.

A kulturális tematikájú, podcastformátumokat jegyző Magyar Kultúra csatorna a Spotify, az Apple, a Google, az Amazon, a Podcast Addict, a Deezer és a Player FM podcastfelületein is elérhető.

Cikk forrása: kultúra.hu