Lehet élmény a tanulás

Lehet élmény a tanulás

2022. május 06.

A kiskőrösi János Vitéz Látogatóközpont Petőfi egyik legismertebb, számtalan nyelvre lefordított művét mutatja be a múzeumba betérőknek. Az interaktív, rendkívül szórakoztató kiállítás nemcsak ismeretet ad át, hanem a legmodernebb technikának köszönhetően komplex, felejthetetlen élményt nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Kedvcsinálóként a kultura.hu oldalon Rácz András képekkel illusztrált riportját ajánljuk elolvasásra.  

A látogatóközpont installációit egy labirintus keretébe ágyazták, Petőfi művét ennek az útvonalnak a bejárásával ismerhetjük meg, s válunk a cselekmény szereplőjévé. A kiállítóterekben elhelyezett színházi díszletek között élhetjük át Kukoricza Jancsi kalandjait a patakparttól egészen Tündérországig. Modern hang- és fénytechnika, táblagépes tárlatvezetés segítségével jutunk előre, feladatról feladatra a labirintusban és persze a mesében is. Szimbolikus és misztikus próbatételek sorában kell helytállnunk, miközben Kukoricza Jancsiból János vitéz, végül pedig Tündérország királya lesz.  

A riport itt érhető el: 

https://kultura.hu/keprol-kepre-kalandrol-kalandra-a-kiskorosi-janos-vitez-latogatokozpontban-jartunk/

Fotók: Kurucz Árpád

-
X

  
A Petőfi Kulturális Ügynökség kiadásában szerkesztett Magyar Kultúra egy havonta megjelenő kulturális-művészeti lap. Célja, hogy izgalmas, egyedi szemszögből mutassa be kortársainkat az irodalom, képző- és iparművészet, komoly- és könnyűzene, színház-, tánc- és cirkuszművészet világából. 

A lap megrendelhető: https://magyar-kultura.hu/ 

Online követhető: https://kultura.hu/